acmim Asociatia Parintilor Copiilor cu Defecte Cardiace Congenitale
Pentru pacienti, parinti, doctori si oameni de stiinta

Cauta

Autentificare

Log in

 

Lista de control

Lista de control a părinţilor – alegerea unei cariere

Alegerea carierei corecte este o decizie dificilă – chiar şi pentru persoanele sănătoase. Persoanele cu un defect cardiac congenital trebuie să ia o mulţime de lucruri diferite în considerare. Aici sunt unele aspecte care ar putea fi importante atunci când vorbiţi cu fiul sau fiica dumneavoastră şi motivul pentru care ar trebuie să discutaţi planurile de carieră cu cardiologul.

Lucruri care trebuie luate în considerare în alegerea unei cariere:

  • Încurajaţi-vă copilul să afle cât mai mult despre boala sa. Făcând asta îşi vor îmbunătăţi calitatea vieţii profesionale şi perspectivele de sănătate pe termen lung. Copilul dvs ar trebui să îşi aleagă un domeniu de care este interesat, deci încercaţi să aflaţi împreună ce job i-ar plăcea fiului sau fiicei dumneavoastră să îşi aleagă. Consilierea profesionistă în carieră poate fi de ajutor, iar o varietate de cărţi şi website-uri vă pot ajuta copilul să se concentreze asupra lucrurilor importante şi să fie motivat.
  • Cu cât este mai ridicat nivelul de educaţie al unei persoane cu atât are mai multe şanse de a continua să muncească. Este adevărat mai ales pentru persoanele cu boli cardiace congenitale.
  • Încearcaţi să vă construiţi un set de aptitudini transferabile prin muncă platită sau voluntariat, hobby-uri, sport sau oricare altă experienţă de viaţă pe care o puteţi lua cu voi de la un job la altul. Evitaţi joburile care vă solicită fizic prea mult sau care presupun un stress ridicat, deoarece vă pot agrava boala.
  • Anumite cariere (de exemplu, piloţi şi alte cariere militare) nici nu intră în discuţie chiar cu boală simplă, tratată.
  • Anumite diagnostice pot împiedica obţinerea permisului de a conduce taxi-uri sau vehicule grele. Dacă copilul dumneavoastră are tendinţe de leşin din cauza bolii ar trebui să aleagă un job cu riscuri minime de rănire, fie a sa proprie, fie a altora.

De ce să discuţi cu cardiologul despre carieră şi educaţie?

O bună înţelegere a stării de sănătate şi a limitărilor pe care aceasta le impune vieţii profesionale a copilului îl va ajuta să îşi atingă adevarătul potenţial. Cardiologul îi va putea explica ce aspect ale muncii sale trebuie evitat şi mai ales, îl va ajuta pe copilul dumneavoastră să găsească modalitatea de a-şi atinge scopurile.