acmim Asociatia Parintilor Copiilor cu Defecte Cardiace Congenitale
Pentru pacienti, parinti, doctori si oameni de stiinta

Cauta

Autentificare

Log in

 

Comunicat de presă: ACMIM lansează campania locală de informare, educare și conștientizare a drepturilor omului, nondiscriminare și tratament egal

 

Iași, 28.02.2022

Asociația ACMIM (Asociația Copilul Meu – Inima Mea) lansează campania locală de informare, educare și conștientizare a drepturilor omului, nondiscriminare și tratament egal

 

Asociația ACMIM (Asociația Copilul Meu – Inima Mea) anunță lansarea campaniei locale de informare, educare și conștientizare a drepturilor omului, nondiscriminare și tratament egal dedicată:

  • Nou-născuților afectați de boli cardiovasculare,
  • Părinților copiilor cu boli cardiovasculare
  • Populației generale/comunității locale/autorităților locale
  • Persoanelor discriminate / cărora li s-au încălcat drepturile sau nu au beneficiat de tratament egal

din județul Iași.

Campania face parte din cadrul proiectului Step by Step towards an Inclusive Society.  Proiectul este  derulat de Federația UNOPA în parteneriat cu COPAC (Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România) cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este creșterea capacității organizațiilor neguvernamentale mici, care lucrează în zone și pentru grupuri țintă insuficient deservite, de a se implica în apărarea drepturilor omului și promovarea tratamentului egal, prin programe de cetățenie activă.

Datele recente arată că în România se nasc anual între 1000 și 1500 de copii cu malformație cardiacă congenitală (MCC), respectiv cu o anomalie a inimii, care nu s-a format normal în primele săptămâni de sarcină. Dintre aceștia, 1.000 – 1.200 au nevoie de o intervenție, fie de cardiologie intervențională, fie de chirurgie cardiacă și se rezolvă între 500 și 600 de bolnavi. Așadar prin intermediul campaniei locale de informare, educare și conștientizare a drepturilor omului, nondiscriminare și tratament egal, ne propunem să contribuim la creșterea toleranței, nondiscriminării, promovării egalității și combaterii excluziunii sociale a bolnavilor cronici cu boli cardiovasculare.

Obiectivele campaniei sunt:

  • Timp de 6 luni, minim 3600 de persoane din populația generală vor fi informate și conștientizate cu privire la drepturile omului, nondiscriminare și tratament egal (în comunitate și/sau în mediul online)
  • 5 tineri voluntari vor implementa campania locală de informare, educare și conștientizare a comunității, pe tematica drepturilor omului, nondiscriminare și tratament egal.
  • 24 de acțiuni locale (online sau în comunitate) de informare, educare, conștientizare privind drepturile omului, nondiscriminare și tratament egal.

MESAJ CAMPANIE: Și copilul tău merită să aibă o inimă sănătoasă!

În cadrul acestei campanii, este disponibil numărul de telefon 0725513772 destinat persoanelor care fac parte din rândul bolnavilor cronici și se simt discriminate. Un expert va prelua apelul și îl va consilia în vederea depășirii acestei situații.

 

ASOCIAŢIA COPILUL MEU INIMA MEA (Asociația Părinților Copiilor cu Defecte Cardiace Congenitale) este o organizaţie neguvernamentală, fără scop lucrativ, independentă şi apolitică, înfiinţată oficial în anul 2009.

MISIUNEA asociaţiei este de a face orice demers este necesar pentru a putea salva viaţa fiecărui copil cu probleme cardiovasculare. Mai multe despre ACMIM aici: www.acmim.ro
 

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

 

Date contact:

Persoana de contact: Grădinaru Sorin Ilie
Denumirea organizației: ACMIM (Asociaţia Copilul Meu-Inima Mea)
Site: www.acmim.ro
Adresă de e-mail: contact@acmim.ro
Telefon: 0723 343 911

 

Proiect derulat de:                                                                             Cu sprijinul:

                   

Comments are closed.