acmim Asociatia Parintilor Copiilor cu Defecte Cardiace Congenitale
Pentru pacienti, parinti, doctori si oameni de stiinta

Cauta

Autentificare

Log in

 

ACMIM prezentă la Întâlnirea Anuală ECHDO – LONDRA

În perioada 30 Septembrie  – 2 Octombrie 2010, la Londra, a avut loc Întâlnirea Anuală a ECHDO (Organizaţia Europeană a Defectelor Congenitale Cardiace), care a adunat reprezentanţi ai asociaţiilor părinţilor sau adulţilor cu defecte congenitale cardiace din întreaga Europa. Eu fost delegaţi din Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Lituania, Luxembourg, Norvegia, Slovenia, Spania, Marea Britanie şi, bineînţeles, România. ACMIM a avut plăcerea de a fi invitată pentru a reprezenta România, împreună cu  Fundatia pentru Protectia Adultilor cu Boli Cardiace Congenitale.

Pe ordinea de zi a întâlnirii au fost prezentări ale realizărilor ECHDO până în prezent, discuţii despre activităţi viitoare la nivel european, regional, dar şi naţional, precum şi alegerea noului board ECHDO.

Discuţiile acestei întâlniri au fost focusate în general asupra aspectele psihologice şi sociale ale persoanelor cu defecte congenitale cardiace, precum şi de suportul psihologic de care au nevoie părinţii copiilor cu defecte congenitale cardiace. Acestea sunt aspectele presante în majoritatea ţărilor reprezentate la întâlnire,  din păcate situaţie departe de realitatea României, unde se pune încă problema dacă copiii pot fi operaţi în ţară sau nu, dacă mai sunt şanse de supraveţuire în sistemul sanitar actual.

Însă prezenţa la această întâlnire  a facilitat crearea de noi contacte la nivel european, care pot ajuta cauzei noastre de a schimba sistemul sanitar românesc şi de a crea în România o comunitate puternică  a părinţilor copiilor cu defecte congenitale cardiace.

Etichete:

Comments are closed.