acmim Asociatia Parintilor Copiilor cu Defecte Cardiace Congenitale
Pentru pacienti, parinti, doctori si oameni de stiinta

Cauta

Autentificare

Log in

 

Bucurilă la Mânjești

După o pauză de aproape doi ani, în care Bucurilă a făcut mai multe fapte bune pentru copii, dar nu a putut să-i viziteze și să-i îmbrățișeze. A sosit momentul să-și reia frumosul obicei, de a merge la ei în vizită.

În apropierea Sărbătorilor Pascale, Bucurilă împreună cu prietenii lui au mers să împartă daruri și bucurie, elevilor de la Școala Gimnazială Mânjești, din comuna Mogoșești.

Împreună au petrecut momente minunate. Au citit povești, au făcut poze și au împărțit îmbrățișări. Fiecare copil a primit o carte cu povești, pe care o pot colora, după bunul plac. Și pentru ca amintirile să rămână pe mult timp, copiii vor primi pozele cu Bucurilă printate.

Mulțumim tuturor inimoșilor care au participat la acest eveniment.

Mulțumim partenerilor în fapte bune: Dopo Poco pentru pizza caldă și gustoasă și Civic Frutia pentru sucurile de mere naturale.

Mulțumim Irinei pentru fructe, dulciuri, creioane colorate și jucării, doamnei învățătoare Dana Iacob pentru invitație și organizare și tuturor prietenilor lui Bucurilă: Gabriela, Olivia, Vlad, Elena și Sorin, datorită cărora evenimentul a fost foarte reușit.

Încântarea copiilor ne molipsește să ne continuăm activitatea cu același entuziasm pe care îl au ei.

Dar cum a ajuns Bucurilă tocmai la Mânjești!? Doamna învățătoare Dana, auzind isprăvile lui Bucurilă, s-a gândit că îl poate chema și la școala unde călăuzește calea micilor suflețele, să le facă o surpriză și multe bucurii. Și Bucurilă a întrebat-o:
– Doamna învățătoare, cum de v-ați gândit la mine și prietenii mei?

Și doamna Dana a răspuns:

– Aproape 20 de ani de piața financiară… cam atât mi-a trebuit să mă întorc la visul cel dintâi, acela de a lucra cu copiii. Viața m-a condus pe un drum, nu neapărat ales de mine, ci mai degrabă care m-a ales. A fost un drum cu multe satisfacții profesionale și provocări, dar a venit timpul în care am simțit că pot face mai mult pentru sufletul meu, așa că am schimbat total direcția, am intrat în Teach for Romania, organizație care m-a ajutat să descopăr sensul pe care-l căutăm, acela de a preda copiilor din mediile vulnerabile. Și uite asa, de 8 luni sunt Doamna celor 14 ștrumfi isteți de clasa I si clasa a II a, de la Școala Mânjesti, jud. Iași. Satisfacțiile sunt pe măsura efortului depus, ba chiar mai mari. Bucuria din ochii copiilor, îmbrățișările puternice pe care le primesc zilnic, emoția pe care o trăiesc alături de ei la fiecare mic progres, surprizele puse la cale de micuți, toate acestea îmi confirmă că sunt acolo unde trebuie și chiar dacă mai am multe de învățat, sunt fericită că învăț împreună cu ștrumfii mei. Încerc să le creez experiențe de învățare care să-i motiveze sa meargă mai departe și să-și găsească și ei, la rândul lor rostul în viață.

 

Rămâneți aproape de noi, poveștile continuă.

 

Comments are closed.