acmim Asociatia Parintilor Copiilor cu Defecte Cardiace Congenitale
Pentru pacienti, parinti, doctori si oameni de stiinta

Cauta

Autentificare

Log in

 

Workshop: Gestionarea pacienților cu Sindrom Coronarian cronic în contextul Covid-19.

Pandemia Covid-19 a pus în dificultate întregul sistem medical. Din 2019 până în prezent cadrele medicale și-au îndreptat atenția către Virusul SARS-COV-2, dar fără să ignore celelalte afecțiuni. Eforturile s-au dublat, iar nouă nu ne rămâne decât să ne adaptăm condițiilor actuale și să luăm măsurile necesare, recomandate de specialiști.

Se știe că Virusul SARS-COV-2 poate genera forme diferite, mai ușoare sau mai severe, de la om la om. Cert este că în acest context, persoanele care suferă de boli cronice, necesită o atenție mai sporită din partea cadrelor medicale.

Al Namat Razan, medic specialist în cardiologie și doctor în științe medicale în domeniul Medicină Internă, organizează pe data de 7 august 2021, un eveniment dedicat pacienților înregistrați în evidențele medicale cu Sindrom Coronian cronic.

Din anul 2015 până în prezent, Al Namat Razan este membru activ a Societății Române de Cardiologie (SRC) și a Societății Europene de Cardiologie (ESC).

În 2017 a obținut titlul de asistent Universitar, Facultatea de Medicină, Departament Medicala I, Disciplina Medicină Internă, Clinica Cardiologie, Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași. Doctor Al Namat Razan a obținut și câteva premii și granturi importante, iar în 2021 a început cursurile de competență în domeniul Cardiologiei Intervenționale.

Ce este Sindromul Coronian?

Boala arterială coronariană este un proces dinamic care presupune acumularea de plăci aterosclerotice și alterarea funcțională a circulației coronariene care pot fi modificate prin stilul de viață, terapii farmacologice dar și prin revascularizare, ceea ce poate duce la stabilizarea bolii sau la regresia acesteia.

Boala arterială coronariană se clasifică în două categorii:

  • Sindrom coronarian acut (SCA)
  • Sindrom coronarian cronic (SCC).

Scopul evenimentului este de a oferi sprijin pacienților prin discuții, recomandări și suport informațional, pentru a trece mai ușor peste această perioadă dificilă.

Informațiile ce vor fi aduse la cunoștința beneficiarilor vizează tratamentul necesar și perioada de refacere ulterioară după Covid-19, ce vine la pachet cu avantajele de ordin medical pentru beneficiar.

Obiectivul general este de a contribui la scăderea ratei mortalității și a complicațiilor cardiovasculare pe perioada pandemiei Covid-19.

Obiective:

  • Creșterea calității vieții;
  • Scăderea în greutate;
  • Prelungirea supraviețuirii pacientului;
  • Temeinica informare a pacienților despre factorii de risc ai afecțiunilor cardiovasculare;
  • Familiarizarea pacientului cu tot ceea ce implică afecțiunea în sine, tratamentul și perioada de refacere ce succede bolii;
  • Ajutarea pacienților în a găsi exemple de perseverență în alcătuirea unui stil de viață sănătos.

Evenimentul se adresează persoanelor interesate de tema abordată, dar cu accent deosebit pe pacienții care suferă de Sindromul Coronian cronic.

Înscriere și condiții de participare la eveniment:
Înscrierea se face intermediul adresei de e-mail sau prin telefon. Participanții în acest proiect trebuie să fie apți din punct de vedere fizic și intelectual.

Vor fi discuții libere între cadrele medicale și beneficiari. Aceștia sunt invitați să adreseze întrebări și să aducă în discuție orice nelămurire legată de tema workshop-ului.

Evenimentul începe de la ora 12:00 și va avea loc la Hyperclinica Medlife Iași.

Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Asociația „Copilul Meu Inima Mea” (ACMIM) și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC).

 

Comments are closed.