acmim Asociatia Parintilor Copiilor cu Defecte Cardiace Congenitale
Pentru pacienti, parinti, doctori si oameni de stiinta

Cauta

Autentificare

Log in

 

Ziua Inimioarelor 5 Mai 2012

Ziua Inimioarelor la Iasi – un eveniment la care au luat parte parinti, medici, psihoterapeuti si copii cu inima speciala.

Evenimentul a avut ca scop intalnirea intr-un cadru placut a parintilor copiilor cu defecte congenitale cardiace impreuna cu medicii si psihoterapeutii. Copiii cu inima speciala au avut ocazia sa se cunoasca si sa se joace impreuna iar parintii au impartasit experientele petrecute. In pauza copiii s-au delectat cu o pizza delicioasa in forma de Tweety oferita de prietenii copiilor de la DOPO-POCO.

Doamna Dr. Alina Luca –  coordonator Sectia Cardiologie Pediatrica – Spitalul “Sf. Maria” Iasi a raspuns intrebarilor medicale din partea parintilor si a fost alaturi de ACMIM pe tot parcursul organizarii evenimentului. Un grup de parinti a participat la impartirea de jucarii, dulciuri si produse oferite cu generozitate de Fiterman Pharma, la sectia de cardiologie pediatrica din cadrul Spitalului “Sf. Maria” Iasi.

La intanlire au luat parte si reprezentantii Asociatiei Riana din Piatra Neamt, asociatia copiilor cu sindromul Down. Este bine stiut ca 1/3 din copiii cu sindrom Down au asociata si o malformatie congenitala cardiaca si de aceea este foarte important schimbul de informatii intre ACMIM si Asociatia Riana. www.asociatiariana.ro

In cadrul intanlirii s-a conturat ideea unui nou proiect care sa vina in sprijinul copiilor ce urmeaza sa aiba interventii chirurgicale. Mai precis este vorba despre o carte cu povesti ilustrata sugestiv, care sa fie citita copiilor pentru a fi pe intelesul lor cum doctorii vor repara o inimioara. Pentru acest proiect va asteptam cu idei si implicare pentru a finaliza cat mai curand cartea.

ACMIM multumeste sponsorului principal ARCADIA si partenerilor media care au sustinut evenimentul: TVR Iasi, Ziarul de Iasi, Radio HIT, Iasi 4 Fun.

 

Etichete:

Comments are closed.