acmim Asociatia Parintilor Copiilor cu Defecte Cardiace Congenitale
Pentru pacienti, parinti, doctori si oameni de stiinta

Cauta

Autentificare

Log in

 

Despre ACMIM

ASOCIAŢIA COPILUL MEU INIMA MEA este o organizaţie neguvernamentală, fără scop lucrativ, independentă şi apolitică, înfiinţată oficial în anul 2009, însă activitatea şi-a început-o în 2008.

Din 2009 este membră a Reţelei Europene ECHDO (European Congenital Heart Disease Organisation), cu misiunea de a urmări interesele copiilor şi adulţilor cu defecte congenitale cardiace, oficial însă din 2009 – http://www.echdo.org/. De asemenea, este contactul în România a platformei europene de defecte congenitale la inimă Corience – http://www.corience.org/about-corience/local-support-organisations/.

MISIUNEA asociaţiei este de a face orice demers este necesar pentru a putea salva viaţa fiecărui copil cu probleme cardiovasculare (legislaţie, stabilirea relaţiilor cu spitale care pot salva aceste vieţi, strângerea de fonduri). De asemenea ne propunem să demarăm şi să implementăm acţiuni prin care orice copil cu probleme cardiovasculare să aibă şansa la o  viaţă normală.

SCOPUL nostru este să:

–       stabilim contacte cu clinici din străinătate care pot opera copii cu probleme severe care nu pot fi operate în ţară;

–       strângem fonduri pentru cazurile foarte grave şi urgente precum şi pentru tratamentul în cazurile în care familia nu şi-l poate permite;

–       facilităm comunicarea între rudele copiilor cu probleme cardiovasculare;

–       demarăm acţiuni prin care să asigurăm o viaţă normală pentru fiecare copil cu probleme cardiovasculare;

BENEFICIARII asociaţiei sunt copiii şi tinerii cu boli cardiovasculare, rudele acestora, precum şi alte categorii de persoane aflate în dificultate.