acmim Asociatia Parintilor Copiilor cu Defecte Cardiace Congenitale
Pentru pacienti, parinti, doctori si oameni de stiinta

Cauta

Autentificare

Log in

 

Iulia Vântur citeşte Poveştile lui Bucurilă

Poveştile lui Bucurilă ajung la din ce în ce mai mulţi copii cu inima specială internaţi în spitalele din România şi din străinătate. Povestea terapeutică Inima Fermecată ajută copiii aflaţi în dificultate să înţeleagă mai bine ce li se întâmplă şi care sunt paşii spre vindecare.

Luni 22 Septembrie, vedeta Iulia Vântur a venit la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iaşi unde împreună cu prietenii săi a citit Poveştile lui Bucurilă şi s-a jucat cu copiii internaţi la secţia de cardiologie.

Au fost momente magice oferite de Iulia care şi-a dăruit pasiunea şi talentul pentru a-i face pe copii să uite că se află internaţi într-un spital. Copii au ascultat povestea Inima Fermecată, iar la îndemnul Iuliei au intrat în jocul poveştii alegându-şi roluri: Iepuraşul Neînfricat, Ursul – Magicianul Inimioară, Spiriduşii – ajutorul magicianului.

Magia momentului a fost atat de puternică pentru toată lumea, încât Iulia şi-a amânat zborul către Bucureşti pentru a doua zi.

Iată ce ne spune Iulia Vântur după încheierea evenimentului:

“Ziua petrecută alături de micuţii de la Sp. Sf. Maria şi “Poveştile lui Bucurilă” mi-au bucurat sufletul. Cu inimioarele deschise am intrat în universul poveştilor, care cred ca le-a adus micuţilor mai multă speranţă şi curaj, o altă perspectivă asupra situaţiei dificile prin care trec. Ei au nevoie de acest sprijin moral, sufletesc din partea noastră. Nici nu ne imaginăm cât de important este pentru ei, mai ales pentru cei care nu au părinţii alăuri de ei în spital. M-am bucurat să descopăr oameni inimoşi, voluntarii asociaţiei ACMIM, care au iniţiat acest proiect şi care ajută necondiţionat aceşti îngeraşi şi pe părinţii lor. Mi-aş dori ca toţi oamenii inimoşi, care simt să returneze ceva vieţii, care vor să simtă bucuria unui copil, oferită din suflet, să se alăture acestei acţiuni frumoase. Nu toţi putem să-i ajutăm financiar pe aceşti copii însă timpul şi atenţia noastră pot fi cele mai de preţ daruri pe care le putem oferi. Asadar, deschideţi-vă sufletele şi când aveţi puţin timp (jumătate de oră) daruiţi-l micuţilor, internaţi în spital. Multumesc.”

Etichete:

Comments are closed.