acmim Asociatia Parintilor Copiilor cu Defecte Cardiace Congenitale
Pentru pacienti, parinti, doctori si oameni de stiinta

Cauta

Autentificare

Log in

 

Povestile lui Bucurila – Inima Fermecata

Sâmbătă 12 Iulie ACMIM împreună cu partenerul inimos BCR a lansat cartea Poveştile lui Bucurilă – Inima Fermecată. Conferinţa de presă a avut loc în sala de conferinţe BCR din strada Palat nr. 1 unde au fost invitaţi jurnalişti, medici, echipa de voluntari a proiectului, părinţi şi iubitori de poveşti.

Încă de la început întâlnirea a fost plină de emoţie atât pentru voluntarii acestui proiect cât şi pentru medicii şi invitaţii din sală. S-a povestit despre drumul lung al creaţiei primei cărţi de poveşti Inima Fermecată şi felul cum va fi distribuită cartea în spitalele din România dar şi în clinicile din străinătate unde sunt copii români în dificultate. Povestea Inima Fermecată a fost scrisă de psihoterapeut Gicuţa Luca şi ilustrată de designerul Cicerone Păvăloi.

Evenimentul de lansare a continuat la Spitalul Sf. Maria la secţia de cardiologie unde Doamna Mihaela Gârlea,asist. univ. drd. Universitatea de Arte “George Enescu” și realizator de emisiuni pentru cei mici a citit cu multă patimă prima poveste a lui Bucurilă. Copiii au fost fascinaţi de aventura Iepuraşului cel Jucăuş iar la final au colorat fişe cu secene din cartea lui Bucurilă.

În acelaşi timp voluntarii BCR din Bucureşti au citit povestea Inima Fermecată şi la spitalul Marie Curie la secţia de cardilogie sub atenta indrumare a doctorului Cătălin Cîrstoveanu.

 

„Poveștile lui Bucurilă” este un proiect realizat de Asociația Copilul Meu – Inima Mea cu sprijinul voluntarilor BCR din Iași. ACMIM a câștigat o finanţare de 3.000 de Euro în urma unei competiții interne, Brutăria de Fapte Bune, pentru angajații băncii, bani pe care i-a donat Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” din Iași pentru achiziționarea instrumentelor medicale necesare secției de chirurgie pediatrică.

“Poveștile lui Bucurilă” face parte dintr-un proiect mai amplu pe care Asociația Copilul Meu – Inima Mea îl dezvoltă împreună cu BCR, având rolul de a-i ajuta pe copii aflați în suferință să înțeleagă și să accepte mult mai ușor tot ceea ce li se întâmplă, oferindu-le astfel, o doză de optimism în drumul lung spre vindecare” a declarat Georgiana Oltenescu, mentor BCR în cadrul proiectului Brutăria de Fapte Bune.

Scopul proiectului este de a aduce o doză de optimism, dar și de normalitate în viața acestor copii, utilizând povestea ca instrument terapeutic. Fiecare poveste citită și fiecare clipă petrecută alături de acești copii, prin joacă, le distrage atenția de la probleme lor zilnice.
“Prin proiectul Poveștile lui Bucurilă ne dorim să le fim alături copiilor aflați în suferință, dar și să creștem gradul de conștientizare a acestei probleme existente în sistemul medical din România. Pentru ca impactul proiectului să fie unul de durată, iar implicarea echipei în schimbarea stării copiilor să fie recurentă, o data pe lună vom organiza Week-end-ul Poveștilor. Prietenii lui Bucurilă printre care se numără și voluntari din BCR vor merge în vizită la copiii din spitalele Sfânta Maria din Iași și Marie Curie din București și vor încerca să le aducă zâmbetul pe buze.” a declarant Sorin Grădinaru, Vice Președinte Asociaţia Copilul Meu – Inima Mea.

Cartea “Poveştile lui Bucurilă – Inima Fermecată” poate fi citită şi pe www.bucurila.ro.

 

Etichete:

Lasati un Comentariu

Trebuie sa fiti autentificati pentru a putea lasa comentarii.