acmim Asociatia Parintilor Copiilor cu Defecte Cardiace Congenitale
Pentru pacienti, parinti, doctori si oameni de stiinta

Cauta

Autentificare

Log in

 

Lansare proiect

Discrimination – the key word of the century

FINANŢATOR: Youth Exchange, finantat prin Programul Tineret in Actiune.

PARTENERI: Fundaţia Alături de Voi, Direcţia Judeţeană pentru Tineret Iaşi

Open Space Association – Ungaria, Point Civic Association – support and social integration – Rep. Cehă, Adventurer Peace Pigeons – Turcia, Balkan Amfiktionia – Assosiacion of young people of balkan countries – Grecia,  AMAVET – Asociácia pre mládež, vedu a techniku – Slovacia

DESCRIERE SCHIMBULUI DE TINERI

Tema proiectului este discriminarea în viaţa cotidiană a tinerilor.

Scopul proiectului este de a promova comunicarea şi înţelegerea între participanţii din diverse ţări europene.

Obiective:

  • Dezvoltarea solidarităţii şi promovarea toleranţei între tineri.
  • Încurajează înţelegerea reciprocă între tinerii din ţările România, Spania, Grecia, Republica Cehă, Slovacia şi Ungaria.
  • Promovează participarea tinerilor şi includerea celor cu posibilităţi reduse.
  • Informarea  a 36 de tineri din România, Spania, Grecia, Republica Cehă, Slovacia şi Ungaria pe tematica discriminării.

Participanţi:

  • 9 – 11 Iulie: 12 participanţi: câte 2 tineri, reprezentanţi ai organizaţiilor partenere în proiect
  • 30 August – 8 Septembrie: 36 de participanti: câte 6 tineri, cu vârste între 18 şi 25 de ani, din 6 ţări europene: România, Spania, Grecia, Republica Cehă, Slovacia şi Ungaria
  • 2 facilitatori

Beneficiari direcţi:

  • 48 de tineri, participanţi la cele două etape ale proiectului, la vizita pregătitoare de 2 zile şi 10 zile ale schimbului pentru tineri.

Beneficiari indirecţi:

  • Comunitatea ieşeană.
  • Voluntarii Asociaţiei “Copilul meu – Inima mea” care vor forma echipa de organizare, datorită posibilităţii de a-şi dezvolta competenţe de planificare, management, abilități de comunicare şi lucru în echipă, etc.
  • Voluntarii asociaţiilor partenere din ţările participante prin activităţile de diseminare ale participanţilor la schimbul de tineri.
  • Asociaţia “Copilul meu – Inima mea” şi partenerii implicaţi în proiect pentru vizibilitate în comunitate şi expunere în media locală, în calitate de organizatori ai schimbului pentru tineri.

Structură

Proiectul este structurat în două părţi: vizită de planificare în avans şi schimbul pentru tineri.

Vizita de planificare în avans va avea loc în perioada 9-11 iulie 2010 în Centrul de Agrement Muncel, din judeţul Iaşi, locaţie în care se va desfăşura schimbul de tineri. Această vizită este necesară  pentru a cunoaşte mai bine facilităţile necesare desfăşurării activităţilor zilnice, de cazare şi masă a participanţilor şi pentru a stabili cu liderii  de grup ultimele detalii legate de programul de activităţi.

La această întâlnire se vor prezenta câte doi reprezentanţi din fiecare ţară (liderul de grup şi un participant).

Schimbul se va desfăşura în Tabăra Muncel în perioada 14 – 23 August 2010, într-o locaţie care va permite cazarea participanţilor, dar şi o bună desfăşurare a activităţilor.

Schimbul pentru tineri va fi structurat astfel încât participanţii vor participa la sesiuni de informare şi dezbateri pe tema discriminării, precum şi la organizarea unui eveniment public, prin care participanţii vor realiza activităţi pentru creştere conşteintizarea comunităţii locale asupra situaţiilor de discriminare.  Participanţii se vor organiza şi vor dedice singuri cu privire la ceea ce se va întâmpla la eveniment.

PROMOVARE

Etichete: , ,

Comments are closed.